+31(0)6 123 203 80 | bijdekreek@gmail.com

Cultuur

Bergen op Zoom

De oude markiezenstad ligt midden op De Brabantse Wal. Meer dan 800 monumenten vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. Een Bourgondisch stukje Brabant. Aanrader voor cultuur, winkelen en eten. Alhier bevindt zich het Markiezenhof, voormalig verblijf van de Markies en nu een prachtig museum met o.a. miniatuurkermis en mooie maquette van de stad.

Fort de Roovere

Op de West Brabantse Waterlinie is deze aangelegd tijdens de tachtig jarige oorlog. Nu na bijna 400 jaar herrijzen de contouren weer door de restauraties. Unieke objecten zoals de Mozesbrug en de uitkijktoren de Pompejus nemen de plaats in van de kanonnen van destijds. Startpunten van wandel- en fietsroutes.

Rondje Eiland Tholen

Bezoek het prachtige vesting en vissers stadje Tholen. Maak een rondje over het eiland langs plaatsjes, de vele bloemenvelden, en de bloeiende akkerranden. Neem een pauze op een strandje langs de Oosterschelde. Bezoek de Meestoof, een streekmuseum met mooie collectie oude werkplaatsen en een watersnoodhuis.

bijdekreek mozesbrug bijdekreek pompejus

Willemstad

Wandel over de historische vesting bezoek ook fort Sabina.

Antwerpen

Iets verder weg maar het bezoeken waard. De stad, het MAS, een dag is altijd te kort in Antwerpen. Binnen 45 minuten staat u aan de schelde, midden in de stad.

En in de omgeving: Meestoof in Sint Annaland, Koffie en Thee museum Steenbergen, Drukkerij museum Groene Zonk

bijdekreek markiezenhof bijdekreek watersnoodhuis

Meer idee├źn te vinden in onze folderpost.

Moorseweg 1B, 4681SM, Nieuw-Vossemeer

31(0)6 123 203 80

bijdekreek@gmail.com