+31(0)6 123 203 80 | bijdekreek@gmail.com

Natuurgebieden

Natuurgebieden de Dintelse Gorzen en Slikken van de Heen

Deze buitendijkse natuurgebieden zijn na de afsluiting van de Philipsdam drooggevallen. Eb en vloed verdwenen, maar er is nieuwe, unieke natuur voor teruggekomen. Voormalige hoge schorren en lager gelegen slikken, kreken, geulen en veel ruige vegetatie en grote grazers. Voor Dintelse Gorzen, parkeren bij natuurpoort Benedensas, de Heen. Klim op de Bunkertreppe voor een mooi uitzicht, ga over de sluis het natuurgebied in via de vlonderbrug. Hier loop je tussen de wilde pony’s en schotse hooglanders door.
Voor Slikken van de Heen Richting de Philipsdam (volg Zierikzee) ligt het gebied voor de brug aan uw rechterhand. Hier lopen rode geuzen, konikspaarden en wisenten. Er lopen twee wandelroutes door het gebied met vogelkijkpunt en uitzichttoren. Ook naast het gebied kunt u heerlijk langs het water lopen. Bij de Philipsdam is een uitkijktoren over het krammersluizen, met picknicktafels.

bijdekreek heense slikken bijdekreek dintelse gorzen bijdekreek schotse hooglanders

Rondje Eiland Tholen

Bezoek het prachtige vesting en vissers stadje Tholen. Maak een rondje over het eiland langs plaatsjes, de vele bloemenvelden, en de bloeiende akkerranden. Neem een pauze op een strandje langs de Oosterschelde.

Dit gebied is komen te liggen toen het eb en vloed verdween met het tot stand komen van de philipsdam. Hier lopen een schotse hooglanders een een kudde zwarte pony’s. In het broedseizoen niet helemaal toegankelijk. Onderdeel van de deltawerken. Het lijkt even druk bij het vertrek punt waar ook een mooie uitkijktoren staat, maar als je het gebied in loopt is die drukte al snel verdwenen.

Natuurpoort Bergen op Zoom,

Vertrekpunt van wandel en fietsroutes, in een prachtig bos op de Brabantse wal. Hier zijn het blote voetenpad, het klimbos, frankenfruit (zelf fruit plukken) en een speeltuin.

Fort de Roovere

Deze is aangelegd tijdens de tachtig jarige oorlog. Nu na bijna 400 jaar herrijzen de contouren weer door de restauraties. Unieke objecten zoals de Mozesbrug en de uitkijktoren de Pompejus nemen de plaats in van de kanonnen van destijds. Startpunten van wandel- en fietsroutes., Kalmthoutseheide, Halsters Laagland, Heense Slikken , Nationaalpark Oosterschelde, te veel om op te noemen. Fort de Roovere op de West Brabantse Waterlinie

bijdekreek mozesbrug bijdekreek pompejus bijdekreek oosterschelde

Meer ideeën te vinden in onze folderpost.

Moorseweg 1B, 4681SM, Nieuw-Vossemeer

+31(0)6 123 203 80

bijdekreek@gmail.com