+31(0)6 123 203 80 | bijdekreek@gmail.com

Top 5 van onze kampeerders

Fort de Roovere op de West Brabantse Waterlinie

Deze is aangelegd tijdens de tachtig jarige oorlog. Nu na bijna 400 jaar herrijzen de contouren weer door de restauraties. Unieke objecten zoals de Mozesbrug en de uitkijktoren de Pompejus nemen de plaats in van de kanonnen van destijds. Startpunten van wandel- en fietsroutes.

Natuurgebieden de Dintelse Gorzen en Slikken van de Heen

Deze buitendijkse natuurgebieden zijn na de afsluiting van de Philipsdam drooggevallen. Eb en vloed verdwenen, maar er is nieuwe, unieke natuur voor teruggekomen. Voormalige hoge schorren en lager gelegen slikken, kreken, geulen en veel ruige vegetatie en grote grazers. De Dintelse Gorzen, parkeren bij natuurpoort Benedensas, de Heen. Klim op de Bunkertreppe voor een mooi uitzicht, ga over de sluis het natuurgebied in via de vlonderbrug. Hier loop je tussen de wilde pony’s en schotse hooglanders door.
De Slikken van de Heen ga richting de Philipsdam (volg Zierikzee) voordat deze begint is het gebied aan uw rechterhand. Hier lopen rode geuzen, konikspaarden en wisenten. Er lopen twee wandelroutes door het gebied met vogelkijkpunt en uitzichttoren. Ook naast het gebied kunt u heerlijk langs het water lopen. Bij de Philipsdam is een uitkijktoren over het krammersluizen, met picknicktafels.

bijdekreek slikken van de heen bijdekreek schotse hooglander

De oude markiezenstad

Bergen op Zoom ligt midden op De Brabantse Wal. Meer dan 800 monumenten vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. Een Bourgondisch stukje Brabant. Aanrader voor cultuur, winkelen en eten. Alhier bevindt zich het Markiezenhof, voormalig verblijf van de Markies en nu een prachtig museum met o.a. miniatuurkermis en mooie maquette van de stad.

Rondje Eiland Tholen

Bezoek het prachtige vesting en vissers stadje Tholen. Maak een rondje over het eiland langs plaatsjes, de vele bloemenvelden, en de bloeiende akkerranden. Neem een pauze op een strandje langs de Oosterschelde.

Dagje Antwerpen

Op bezoek bij onze zuiderburen.

bijdekreek molenmuseum bijdekreek benedensas

Moorseweg 1 B, 4681 SM, Nieuw-Vossemeer

+31(0)6 123 203 80

bijdekreek@gmail.com